Guiding & Storytelling

Naustet på Sannan, Alsvåg. Lyst til å få spennende glimt inn i vesterålsk kulturhistorie og tradisjon? Fortellerstunder i naustet mitt på Sannan, Alsvåg hver torsdag i juli kl. 18.

Torsdager med Fortellerstunder i naustet på Sannan, Alsvåg

Hver torsag i perioden 24. juni til 22. juli inviterer jeg til  fortellerstunder i naustet mitt på Sannan, Alsvåg. (se kart under her). Varighet ca. 45 minutter. 

Pris: 200,  Pensjonister /studener 100. Maks antall per gang: 15 personer på grunn av smitteverntiltak.

 

Program

24.06, kl. 19.15: Hekser i Vesterålen? Offentlige dokumenter og sagn forteller om hekser her på 1600 tallet. Hvem var de, hva galt hadde de egentlig gjort, og hvordan ble de straffet? I tillegg: Hvilke lokale tradisjoner knytter seg til sangthansuka i Vesterålen?

 01.07, kl. 18.00: Ugess? Spis det! Noen fortellinger om det store, spennende spiskammers i naturen vår – planter, sopp, urter, tang og tare – vi har alt, men bruker vi det? Du får en oppskrift eller to med heim – og kanskje en smaksprøve.

08.07, kl. 18.00: Fiskebein og kaffegrut kan brukes til litt av hvert: Skremme maur, inspirere til eventyr, spå «sannheter» om framtida - alt solid forankret i vesterålsk, gammel kulturhistorie.

15.07, kl. 18:00: Kjempen Stor-Johan fra Alsvåg. Da Johan-Arnt Bredesen døde i 1904 sto nyheten å lese i flere av landes store aviser lenge før mannen ble gravlagt. Livet til husmannsgutten fra å være fisker i Nyksund til å bli nasjonal kjendis er eventyrlig. Fortellere Halvard Kr. Toften  og Hilde Hansen.(Barn gratis)

22.07, kl.18:00: Eventyr og leker fra Vesterålen Vesterålen har en rik kulturhistorie både når det gjelder lek og eventyr knyttet til havet og fjæra. Velkommen til en hyggelig mimrestund med glimt inn i fordums magiske lekeverden.(Barn gratis)