Guiding & Storytelling

Vesterålen - ei spennende "skattekiste" fullstappet med  fortellinger!

Foto: Iselin Hermansen

Om Hilde Johanne Hansen

Jeg er gründer, daglig leder og eier av Tekstbutikken AS. Min yrkeskarriere har vært mangfoldig. Jeg har vært lærer, prosjektleder for flere kulturprosjekter i Vesterålen regionråd, frilansjournalist for NRK, daglig leder for Regionalt Kompetanseutviklingskontor i Vesterålen (RKK) og kultursjef i Øksnes.

Jeg bor på Sannan i kulturbygda Alsvåg i Vesterålen, på gården mine besteforeldre kjøpte i 1903. Med oppvekst i en ekte fiskerbondefamilie i Øksnes har jeg både torvhaugkompetanse og kystkultur i ballasten min. Tidligere har jeg  bodd i Bergen og i USA. 

I min fagkrets har jeg  i tillegg til lærerutdanning blant annet Fortellerstudium, Forfatterstudium og Forsightstudium. Jeg har flere styreverv, blant annet  i Museum Nord, Øksnes kystlag, Mikkeldatters forum, Vesterålsproduker AS, Øksnes Boligstiftelse. Jeg er medlem og har vært styreleder i Nordnorsk Forfatterlag. Er  medlem av Nordnorsk Fortellerforum, og har arrangert syv fortellerfestivaler - Fortellerdagan i Nyksund. Jeg  er også medlem av Norsk Faglitterære Forfatter- og Oversetterforening

Av priser og utmerkelser har jeg lite, men kan skryte litt: Jeg ble kåret til "Årets Tigerbrøler" i 1994 av Esso, Sortland. (Prestasjonen sprengte dessverre måleinstrumentet). I min ungdom sprang jeg  60-meteren på 7,9. Dette klarte jeg ene og alene fordi jeg var livredd for hulder, og så hulderfolk over alt når jeg i tussmørket sprang hjem etter å ha vært ute sammens med venner. Jeg fikk i 2019 Hans Majestet Kongens Fortjenestmedalje for mitt arbeid med kultur.Den medaljen var meget overraskende og svært gledelig.

Jeg er gift med Sigve, mor til  Annine og Tonje Marie, svigermor til Egil og Mathias. Og sist men ikke minst  mormor til fire fantastiske gutter: Jakob, August, Lauritz og Thomas.